2022-11-21 85 浏览
之前一直冇试过呢间手作功夫茶,咁啱𠮶日同朋友经过,受佢推介,就买咗杯黄金芒果绿试吓。 一开始睇menu𠮶阵完全唔明佢啲嘢饮喺用咩材料/茶底整,所以落单𠮶阵都问咗店员唔少问题,问吓呢杯建议加咩料啊,问吓𠮶杯可唔可以走冰咁。虽然我keep住问咗好多问题,但喺个店员都冇表现得唔耐烦,甚至好nice咁向我解释咗好多我感到不解嘅疑问🥹唔似其他手摇铺头咁,问两句就叫你快啲买或者躁你底。 我自问都算高要求,因为我喺𠮶种三餐不离手摇饮品嘅人😂亦都尝试过唔同地区唔同铺头嘅手摇,其实间间都喺大同小异。但喺!!彩明呢间手作功夫茶实在喺推翻咗我对手摇饮品一成不变嘅睇法。我本身嗌咗杯黄金芒果绿,但喺落完单之后、谂谂吓又想试吓加椰果同芦荟,想试吓个口感如何。咁我就去问店员可唔可以帮我加返料啦,点知佢哋话我杯黄金芒果绿已经冲到一半啦🥲我谂咁都喺算啦,但个店员真喺好好人!竟然话唔紧要,可以帮我整过一杯😭😭😭最后都喺好快就冲好畀我啦!我逼不及待咁试吓杯黄金芒果绿,个味道真喺好清甜好清爽,吞咗落喉咙仲会有种回甘嘅味道,夏天饮真喺不得了。重点喺啲椰果同芦荟,以我嘅经验,通常要畀钱加嘅料都喺会畀得劲少或者唔多好食,但
我自问都算高要求,因为我喺𠮶种三餐不离手摇饮品嘅人😂亦都尝试过唔同地区唔同铺头嘅手摇,其实间间都喺大同小异。但喺!!彩明呢间手作功夫茶实在喺推翻咗我对手摇饮品一成不变嘅睇法。我本身嗌咗杯黄金芒果绿,但喺落完单之后、谂谂吓又想试吓加椰果同芦荟,想试吓个口感如何。咁我就去问店员可唔可以帮我加返料啦,点知佢哋话我杯黄金芒果绿已经冲到一半啦🥲我谂咁都喺算啦,但个店员真喺好好人!竟然话唔紧要,可以帮我整过一杯😭😭😭最后都喺好快就冲好畀我啦!我逼不及待咁试吓杯黄金芒果绿,个味道真喺好清甜好清爽,吞咗落喉咙仲会有种回甘嘅味道,夏天饮真喺不得了。重点喺啲椰果同芦荟,以我嘅经验,通常要畀钱加嘅料都喺会畀得劲少或者唔多好食,但呢间嘅椰果同芦荟真喺畀足,而且好有口感,饮呢杯嘢嘅同时个口完全唔会觉得寂寞,如果大家想加料的话,我十分推荐椰果同芦荟。
顺带一题,一开头见到彩明呢间手作功夫茶嘅员工都以为佢哋好恶😂但原来佢哋喺一啲都唔恶,仲好有耐性同好好人,建议大家经过彩明都可以停一停低,畀呢间彩明手作功夫茶一次机会!G持🔥🔥