2021-12-09 27 浏览
难得朋友入来元朗,周末就去屏山行下,顺便去吃好嘢。吃过一糖嘅朋友都知道窝夫同甜品都好出色,知道佢哋系隔离开咗间cafe,带埋朋友一齐去试试。🍳烟三文鱼全日早餐($78)全日早餐有齐烟三文鱼、牛油果、烟肉、炒蘑菇、茄汁焗豆、牛角包同炒滑蛋,食材丰富,绝对吃得出用心制作及食材挑选的坚持。🦀酥炸软壳蟹烟肉汉堡🍔伴番薯薯条🍟($98)原只软壳蟹迫爆成果包,果然系真材实料,只蟹炸的酥脆,夹埋烟肉同蔬菜,口感层次丰富,必点推介。👍🏻平时都系配薯条,今次用咗番薯来代替,我最喜欢厚切嘅口感,香脆而不油腻,带出番薯嘅甜味。🥯烟三文鱼牛油果配沙律拖鞋包($48)大大块烟三文鱼,拖鞋包带少少甜味,涂上一层牛油果蓉,简简单单的原味道。🍵黑糖姜汁鲜奶($38)好有惊喜,浓浓的姜汁,绝对系天然的味道,配上鲜奶,饮完成个人暖笠笠。🍹咖啡梳打($42)原来梳打同咖啡都可以咁夹喔,可以一试。年轻店主送咗一盒四款即将推出的生酮甜品俾我们试食,每件都咁精致,味道好好,同普通甜品分别唔大,啱晒喜欢甜食又想Keep的女士。总结,环境同食物都好满意,吃到用心制作的味道,一定会再来支持小店,顺便去埋一糖饮糖水。

🍳烟三文鱼全日早餐($78)

🦀酥炸软壳蟹烟肉汉堡🍔伴番薯薯条🍟($98)

🥯烟三文鱼牛油果配沙律拖鞋包($48)

🍵黑糖姜汁鲜奶($38)

🍹咖啡梳打($42)
原来梳打同咖啡都可以咁夹喔,可以一试。