2024-10-17
上星期收工后就同哥嫂去左呢间神灯海鲜酒家一尝罕有手工粤菜式🥢 当晚都几多客,好旺场! 我地既晚餐就点左:.🦀膏蟹糯米饭膏蟹真系好多膏,糯米饭上都系满满的蟹膏!! 而且好大只,将蟹膏同糯米饭一齐炒香,入哂味,而且一直维持滚热辣,煲边仲有饭焦,口感正!.🍲南非鲍鱼啫啫鸡原个砂锅上有4大件南非鲍鱼,鲍鱼厚,肉质爽! 下面铺满鸡肉,捞埋酱汁一齐炒,惹味!.🍖黑松露玻璃烧鹅黑色既烧鹅原来系黑松露玻璃烧鹅,一上枱就闻到浓浓的黑松露味! 烧鹅皮充满光泽,皮脆肉软,爆汁! 旁伴有两款烧鹅酱汁,其中一款系加左黑松露! 双重黑松露既享受!.🐍蜜汁脆烧鳝烧鳝上面搽满一层蜜汁,所以好有光泽之余味道充满甜香!而且口感脆!.🥘金汤海皇豆腐呢个捞饭真系好夹! 用上唔同既海鲜同豆腐及南瓜汤一齐煮香,口感丰富! 而且一直维持滚热,捞饭食真系暖哂!!.🥬上汤宣威火腿浸津白食左咁多邪恶又吸引既料理,真系需要蔬菜平衡返,拣左呢道上汤宣威火腿浸津白,卖相靓! 绍菜搭配咸鲜的火腿,味道刚刚好!.🍮桂花椰汁糕配牛奶布丁最后店员送上甜品,每人一份桂花椰汁糕同一樽牛奶布丁,牛奶味香浓又滑! 清新哂味蕾了.我地系去佐敦呢间总店,而家神灯
🦀膏蟹糯米饭
🍲南非鲍鱼啫啫鸡
🍖黑松露玻璃烧鹅
🐍蜜汁脆烧鳝
🥘金汤海皇豆腐
🥬上汤宣威火腿浸津白
🍮桂花椰汁糕配牛奶布丁
我地系去佐敦呢间总店,而家神灯系铜锣湾都开左新分店了! 港岛既朋友都可以去试下