2022-09-29
见九龙城新开咗依间coffee shop,一直想嚟试试,趁住班intern last day,一于请佢哋入嚟食晏,仲可以试多几款𩠌㖭!饮食记录:北非沙卡疏卡配意大利香草面包沙卡疏卡酱汁材料丰富,有西班牙辣肉、蕃茄、杂菜、蛋、feta cheese;调味微微带香辣❤️🔥餐厅人手制作嘅面包烘干后质感香脆,沾上沙卡疏卡食,很惹味😋慢煮嫩鸡胸罗勒酱三文治配火箭菜沙律慢煮鸡胸都几滑,以青酱调味都好稳阵👍🏻手工拖鞋包很有诚意,但个人觉得可以松软多少少😗包内配有蕃茄、紫洋葱及沙律菜🥗伴碟火箭菜亦很新鲜~自家糖煮莓果酱奶油吐司吐司亦系自家出品👍🏻 自家糖煮南莓果酱唔算好甜甜味适中,带蓝莓蓉,质感唔错~吐司上扫有枫糖浆,洒上玉桂粉及杏仁片,配有蓝莓及香蕉,材料丰富😋我会切细嚿吐司连水果食,甜得嚟好似无咁腻烟薰辣椒手撕猪肩肉汉保配薯条个汉堡包都系自家制👍🏻手撕猪肩肉微微带辣,烟薰味唔算好出,不过都ok嘅~幼薯条新鲜炸起,洒上调味粉,好滋味🍟水煮蛋牛油果泥牛奶吐司吐司亦系自制嘅👍🏻配搭都好稳阵👍🏻开心果修女泡芙泡芙卖相可爱,质地松脆😋馅料嘅开心果忌廉货真价实!雪到凉浸浸🌬但忌廉唔会好硬/质地太轻,而且有好浓
饮食记录:
北非沙卡疏卡配意大利香草面包
慢煮嫩鸡胸罗勒酱三文治配火箭菜沙律
自家糖煮莓果酱奶油吐司
烟薰辣椒手撕猪肩肉汉保配薯条
水煮蛋牛油果泥牛奶吐司
吐司亦系自制嘅👍🏻配搭都好稳阵👍🏻
开心果修女泡芙
泡芙卖相可爱,质地松脆😋馅料嘅开心果忌廉货真价实!雪到凉浸浸🌬但忌廉唔会好硬/质地太轻,而且有好浓郁嘅开心果味💚仲食到少少开心果碎,口感丰富👍🏻
Latte
由于朝早冲咗hand drip☕️ Lunch嗌咗杯latte🥛少少失望,因为奶味太重啦~似饮紧flat white🤫