2020-05-12
今日约左个朋友去食饭, 太耐冇见有倾唔完既话题。 佢想再食Caio chow pizza, 所以重游旧地, 而就第1次食。我地叫左1个appetizer 2个main courses 同留肚食lee到 signature 甜品。因为太饿, 唔记得影个炸墨鱼圈,配上少少似蕃茄酱既sauce。个墨鱼圈偏咸,个墨鱼系软冧,如果少d盐就更唔错。叫左个芝士蕃茄pizza, 系手工即整, 我地每人3块, 真系要衬热食, 第1块系比第2块好食,第2块系比第3块好食。 个pizza 第1啖系外脆内软, 但当冻左会感觉芝士so味同变韧第2个main course 系蚬意粉有d辣但好味。蚬冇沙但唔算有鲜味,个意粉系烟韧但d味入唔到个意粉到。最后tiramisu系最惊喜, 个饼索晒浓郁咖啡味, 中间芝士酱唔腻同topping coco粉系中和返个甜味。