2024-08-14
上次朋友带我去挑战生蚝 Free Flow,点知食咗8只就止步,今次我抱住奥运精神,先做完Gym 再嚟挑战多次,终于以14只生蚝破自己最佳记录😎。 除咗生蚝,最钟意A5和牛,油脂劲香,肉质嫩滑,仲有烧带子同贵妃蚌鲜甜多汁。最后甜品方面,开心果芝士蛋糕都唔可以错过,真心推荐🤤🚩味道和牛、海鲜等食材全部都好新鲜,生蚝几乎有我手掌咁大,即叫即开,Creamy 得黎爽滑。菜单重点主菜不能错过 A5和牛、烧带子、烧贵妃蚌、烧八爪鱼须,2款A5和牛牛扒油脂分布均匀,肉质嫩滑,各类烧海鲜都喺大大只,新鲜鲜甜。🚩环境有户外坐位,可以望到海景,但夏天会感觉比较热,建议室内座位,座位空间感大,枱面阔落,环境都尚算宽敞。🚩服务店舖一半以自助落单一半侍应落单,前菜、甜品、饮品等可以自行QR Code 点餐,而主菜生蚝等就需要由侍应落单,即叫即做,侍应们服务态度都好好,而且不时会客人互相。🚩性价比自助餐嘅价钱可以任食A5/A4和牛、海鲜等,而我觉得性价比最高嘅系+$158即开生蚝Free Flow,钟意食大生蚝嘅你,一定会食得好开心。
🚩味道
🚩环境