2020-08-16 516 浏览
每次见到Cafe QRC既甜点真几吸引!成日都用当造水果嚟做甜品🍮!之前之经比佢既夕张蜜瓜🍈蛋糕吸引住😍!可惜今日去到已经卖哂😢,得返暂时当造既🍑🍑,但同样地非常适合📸打卡!相信最吸引大家一定系用原个蜜桃🍑,食落非常香甜,最细心系蜜桃已经去核,取以代之系中间放左果酱同忌廉,同粒核真好相似😂,所以食落啖啖鲜甜果肉!但唯一美中不足,我觉得成个甜点主体俾🍑🍑抢走左。下层既挞皮系有沾到蜜桃汁,但我觉得总体上挞皮同水果系无咩连系,我觉得我系食紧生果😂多过食甜品!炎炎夏日,一定要饮番杯夏日特饮啦!今日就拣咗巨蜂提子梳打!饮落都味道唔错!除咗非常浓郁嘅巨蜂提子味外,入面仲落左野莓,味道大少少酸同复杂,啱晒夏天醒醒神!Cafe QRC既甜品真心好靓又有创意,不过今次呢个系好味,不过有少少失望😞,但我真好想试埋夕张蜜瓜蛋糕🍰,下次试埋再同大家介绍啦!

Whole Peach Tart
mJuFeng Grape Soda