2024-12-06 0 浏览
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ Boholic 装潢以波希米亚风为主调😝选用了柔和的色调配搭干花🌸藤椅和木系餐桌🪑🪵一入门口🚪已经见到有几个打卡位🤓仲好室外座位😏系pet-friendly既cafe🍽️⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚1️⃣芝士焗澳洲薯皮 ($88)一碟有3旧薯仔😎薯仔入面有满满嘅芝士、烟肉脆脆同葱粒😄澳洲薯皮🥔焗至金黄外皮酥脆,内里软绵绵,配上熔化的芝士🧀有拉丝效果! 仲有希腊乳酪酱,超级好味😋🤤好食指数:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈($198)猪肋骨肉质软嫩juicy,有烟熏香气,焗得好淋,一切肉就离骨😋BBQ酱汁味道浓郁😍味道调配得啱啱好😁洋葱圈炸得酥脆,烧菠萝面搽咗一层蜜糖加肉桂粉,香甜爆汁🤤好食指数:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣ STRAWBERRY AVOCADO SMOOTHIE($58)少女心既饮品😉以新鲜香甜的士多啤梨同熟成牛油果制成既沙冰😊 饮落有淡淡嘅士多啤梨味🍓 仲有牛油果味🥑 感觉相当清新🥤 上面仲有层cream饮落更加顺滑😋好食指数:🍡🍡

1️⃣芝士焗澳洲薯皮 ($88)

芝士焗澳洲薯皮

2️⃣ 美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈($198)

美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈

好食指数:🍡🍡🍡🍡
STRAWBERRY AVOCADO SMOOTHIE  &  BROWN SUGAR EARL GREY COFFEE LATTE

4️⃣ BROWN SUGAR EARL GREY COFFEE LATTE ($58)
拉花拉得好靓🤓好有心思😍 好似松鼠🐿️ 饮落好香伯爵茶味☕️再渗透著咖啡香味🤤 感觉似一半一😄Mr.Mochi第一饮☺️估唔到味道咁夹☕️

好食指数:🍡🍡🍡🍡🍡

5️⃣ 泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟 ($148)
一份有两块厚身既梳乎厘,梳乎厘充满空气感,口感松软而湿润,充满蛋香🥞泰式奶茶甜度适中唔会太甜,泰茶味可以好浓啲,珍珠好烟un

泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟
泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟

🌟想知道更多美食🤪记得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 长沙湾福华街561号君凯豪庭地舖及1楼
🚇 港铁长沙湾站C2出口,步行约6分钟