2020-10-11
其实每次去新餐厅有八成都系因为餐厅环境而去(对不起我就是港女)今次特登去咗长沙湾试呢间餐厅,就系因为佢有波希米亚田园风装饰,仲有藤椅秋千俾人打卡,不过去到先要叫咗嘢食先😂(相片在食评最后)除左环境,第二个选择餐厅嘅重点系要有啱生酮食嘅嘢,由于我食唔到太多餐入面嘅食物就冇叫餐啦,叫咗个烟三文鱼沙律同埋辣肉肠意粉,仲加咗个生蚝,生蚝系只要嗌嘢食就可以+一百二十几蚊六只,甜耶耶朋友照旧要嗌冻朱同brownie食😂食物质素都好平均唔错,有惊喜嘅系烟三文鱼嘅份量比得好多,依个价钱多数得两块仔,依度有四块以上,系生酮朋友之选朋友就负责食糖同淀粉质😂朋友话个朱古力有啲淡,建议可以落多啲朱古力,而个辣肉肠意粉就有啲失色啦,𠮶啲肠偏硬,同埋味道渗唔到入意粉,于是辣肉肠有啲太咸,而意粉有啲太淡。朋友最后话唔够饱叫多咗个Brownie,不过唔知点解等咗20分钟都冇影,于是就问吓店员,睇佢哋嘅反应都几肯定系溜咗单🙃🙃🙃佢哋即刻几分钟整返俾我哋,服务态度都OK。不过Brownie就有啲overcooked,令到蛋糕体偏干偏硬,不过食得出味道系均衡,不会太甜,朱古力味浓郁,希望下次唔好焗过龙啦😛最最最后梗系要俾大
朋友就负责食糖同淀粉质😂
佢哋即刻几分钟整返俾我哋,服务态度都OK。
最最最后梗系要俾大家睇吓佢地嘅环境
真系好靓,但佢唔止呢面墙靓,餐厅内都有呢啲编织网挂系用餐区域,好可惜原来唔止呢个位置,餐厅行入啲仲有一个类似梳化嘅位置仲靓,不过因为当晚人不多,没有人进入后面区域所以忽略了啦!不过店家都好贴心,有啲藤篮等道具俾大家影相时装b一下👍呢个位又加返分
整体而言都系一家坐得舒服的餐厅,假日来休息一下非常不错👍