2024-02-25
今日特登黎尖沙咀同无脸人打卡影相,顺便食个Lunch! 无脸人就坐响门口等我,长櫈可以排排坐一齐影相打卡,沿楼梯上去都系满满和风装饰,好像去左日本旅行咁,非常打卡able!餐厅内装修好靓,有一排和式卡座,座位相当阔落。午市有好多款定食选择,价位大概百零左右,上专页订枱有88折。侍应推荐厚切吉列千岁米豚,见到旁边都有人叫左,又真系好厚切好吸引,但新年期间真系食得太多炸野,所以就拣左黄金蟹膏鹅肝丼,同埋火炙牛配卡邦尼乌冬。定食包沙律、面豉汤、仲有一粒汉堡肉粒。(睇落以为系红豆蓉甜品😂)💛黄金蟹膏鹅肝丼有蟹膏有蟹肉仲有鹅肝,鹅肝香得黎无好油好漏既感觉,将蟹膏蟹肉同饭捞埋一齐食,食到好香甜既蟹膏味,好好味,成碗饭可以食到干干净净。💜火炙牛配卡邦尼乌冬围住只碗成个10片牛,只系轻轻火炙过,半生熟软绵绵既口感,好正,卡邦尼意粉都好岩本人口味,唔会好咸好重味。另外叫左一杯拖罗海胆刺身杯,估唔到又几大杯下,海胆好新鲜,拖罗无咩筋唔错,两个人share一杯岩岩好。
今日特登黎尖沙咀同无脸人打卡影相,顺便食个Lunch!
餐厅内装修好靓,有一排和式卡座,座位相当阔落。
💛黄金蟹膏鹅肝丼
💜火炙牛配卡邦尼乌冬