2023-02-24
⌂ 铜锣湾Ehonia @ehoniahk 铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场9楼1号舖星期一至三 11:00 - 18:00星期四至六 11:00 - 20:00星期日休息💡只限现金、八达通💡无加一!· Tiramisu $58· Fettuccine Carbonara $88· Homemade Cheeseburger with Grilled Potatoes $98︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm铜锣湾#ewmcafe︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜深水埗价钱Cafe゜・*行完诚品有啲肚饿但出面落雨无带遮点算好?9楼诚品出面就有间Cafe啦!无限时Open Area 落地式玻璃Cafe!原来系两间Cafe Share 同一个位~ 见到格嚟间Cafe嘅Latte嘅价钱系$32?!平过深水埗( ゚∀ ゚) (但有朋友饮过就话麻麻啦...)呢度环境咁正好啱读书/同朋友行完街过嚟饮返杯嘢食个包!可惜食物嘅质素都麻麻,不过我哋都系为咗个Tiramisu 而黎的!₍ᐢ⸝⸝•ω•⸝⸝ᐢ₎︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
Ehonia @ehoniahk
#ewm铜锣湾
#ewmcafe
*・゜深水埗价钱Cafe゜・*
๑ Tiramisu $58
为咗个Tiramisu而黎(˶ᐢᗜᐢ˶)
卖相劲靓,咖啡味都超级重
面头加埋玫瑰花瓣
食落仲有淡淡嘅玫瑰味啊!
手指饼唔会浸咖啡酒浸到烂晒!而且啲Cream好香滑!略嫌酒味唔够多!!
总括黎讲层次十分丰富!
๑ Fettuccine Carbonara $88
手工意粉好有咬口同好香蛋味!
而且仲有Pancetta ,系正宗嘅Carbonara 啊!
但略嫌宽条面吸干晒啲汁,同埋落油好似落得多咗,所以觉得成个口感都好干同成口油! ( •᷄⌓•᷅ )
๑ Homemade Cheeseburger with Grilled Potatoes $98 (homemade beef patty, red onion, tomato, fried egg, grilled new potatoes)
普通Burger 会有嘅味!无咩特别,但焗薯角食得仲系硬硬的....好似未熟orz…
#铜锣湾美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手机食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐厅推荐 #餐厅推介 #铜锣湾好去处 #香港美食指南 #铜锣湾隐世 #铜锣湾隐世餐厅 #Brunch #隐世餐厅 #EggBenedict