去北角探朋友,带左我去和富中心附近一家本土米线汤饭既 “成都小巷”餐厅 ,无论价钱及食物都相当贴地亲民,选择非常多,午市套餐只系四十几五十元,价钱超优惠,难怪食饭时间,都咁多上班一族及街坊嚟食,份量仲要超级大,惊死你唔饱,仲偷听到隔离枱常客推介对面朋友,猪手好食、胡椒猪肚汤好食、咖喱好食,心入面仲以为佢系妹嚟 身为米线忠粉,当然要Order佢既喷火麻辣米线,非常重口味,汤底足料,超多肉碎及腐竹,黜了中辣都已经好够辣,如果平日食开谭仔中辣的朋友仔可以点小辣都好够。每款𩠌另加,由$6-8一份,加+ $6仲有杯饮品,𩠌菜份量都好多,点了鸡翼、萝卜、麻辣腩肉、猪膶及猪红等,每样𩠌都非常入味,最好味既必定系招牌麻辣腩肉,五花腩劲入面,而家入口即溶,难怪隔离枱的常客话猪好味 如果大家喺北角既打工仔,系时候又多一个选择了~

如果大家喺北角既打工仔,系时候又多一个选择了~