2019-11-27
记得𠮶阵时喺东京嘅时候好想食 不过唔记得咗因为咩原因最后食唔到🥱既然喺香港开咗 就要一完当初东京嘅遗憾🙃其实我对佢嘅期望都几高 因为佢好似喺东京名堂好响 而且外貌超吸引🤓〰️✏️ 天丼 ($98)我叫咗最多人叫 而且价钱最实惠嘅天丼 内里炸物包括有舞茸/海老/小柱鱿鱼天妇罗饼/温泉蛋/海苔/荚碗豆😋价钱已经系包埋味噌汤同埋渍物!咁多款炸物入面 我最钟意嘅炸物系炸舞茸 一来因为特别 二来佢系超级juicy!!而且菇嘅香味好得出🍄第二最钟意嘅系佢嘅温泉蛋 笃开咗蛋汁捞饭一流🥚〰️饭本身系淋咗适量嘅甜酱汁 米系珍珠米不过整体其实我几失望 因为所有嘅天妇罗炸物都油腻感都好重下 而且只炸到丁点微脆 普遍偏淋🥱有某几款炸物(特别系块紫菜🥱)甚至乎系过分油腻🦦真系咬落去就觉得成个口都系油嘅感觉🥱而且佢嘅炸粉咬落去系同个食物算系有啲分离下🥱感觉唔系太良好〰️整体嚟讲试过一次 应该唔会再encore 就当完了东京嘅遗憾 但似乎佢打破唔到过江就唔系龙嘅诅咒🥱
〰️
✏️ 天丼 ($98)
第二最钟意嘅系佢嘅温泉蛋 笃开咗蛋汁捞饭一流🥚
饭本身系淋咗适量嘅甜酱汁 米系珍珠米