2024-01-28
今日天寒地冻得果几度🥶🥶🥶 ,梗系约埋朋友去打边炉滚热去😜😜😜 今次我地就㨂左依间位于铜锣湾,港式情怀非常浓厚既火锅店🌟 同捞同煲🌟 里面装修仿效五六十年代既装横,墙身、地板、餐桌都超有怀旧特色😙 加埋超有年代感既海报、霓虹灯等等既装饰,真系超级有feel😍😍😍 打边炉我地㨂左蕃茄薯仔肉片汤底,入口酸酸甜甜好开胃🥰❤️ 用黎渌肉食啱啱好,盖过晒d 油腻感👍👍👍 顺带一提里面都几多肉片😋😋 好足料🫶 火锅配料方面,我地㨂左安格斯牛肉、秘制格格肉、蟹籽虾滑、脆皮芝士肠,同埋估唔到可以用黎渌既灌汤小笼包🥴❤️ 全部配料都劲新鲜,尤其个虾滑可以清晰见到粒粒虾肉,劲有诚意🤩🤩🤩 除左一般常见既火锅配料,佢地仲会提供港式点心😯 选择都几多几吸引🥰 今次我地就叫左虾多士、椒盐豆腐同埋妃子笑(即系荔枝虾球哟🥴❤️ ) 全部即叫即炸,热辣辣香喷喷,一D 都唔油,香脆又惹味,加埋个甜酸酱汁真系无得叹🤩🌟 最后仲会送糖不甩做甜品😚😚 由职员亲手渌制,口感品质有保证🥴👍 食落意外地一D 都唔滞,好易入口😚不得不赞依到既职员们,超级快手又极好服务,而且好好礼貌,必须高度表扬🥴💯💯💯