餐厅: 鮨燐
资讯:

2024-02-07 68 浏览
上网见到鮨燐晚市嘅寿司omakase set竟然有7折,就即刻走去try try佢,尖沙咀同上环各有分店,我就拣咗尖沙咀店。晚市13件嘅寿司set折后$500头,而且仲要送一杯梅汁🥹难怪佢长期都full full地,劲多人捧场😀开始就有沙律、茶碗蒸,食紧前菜嘅同时已经见到师传准备紧今晚嘅材料,每次食omakase除咗食物外,欣赏师傅嘅手艺都会令人赏心悦目☺️爱媛県蜜柑鲷:带有果香味嘅白身鱼深海池鱼:又名池鱼王,系我平时都中意嘅一款👍🏻帆立贝:大粒又新鲜😀牧丹虾:口感软糯带有鲜味活赤贝:加咗青柠皮同柚子汁更能带出赤贝嘅鲜味,经拍打后收缩嘅活赤贝亦好爽弹🤤纹甲鱿鱼:刨咗乌鱼子喺面,几特别金目鲷:平时会有火炙,今次冇火炙反而食得出多啲佢本身嘅味道鲛鲽鱼:即系左口鱼嘅friend右口鱼,仲会烧埋佢最重油脂嘅鱼边位一齐食🤤梭子鱼:配咗些少芝麻银鳕鱼bb,配上柚子胡椒,能够中和返鱼嘅油脂感❤️赤身酱油渍:软滑且带有少少铁酸味好正❤️中拖罗:鱼油香又肥美,大爱🤤马粪海胆:入口即溶,而且够甜🥰咁嘅折扣优惠唔知做到几时,希望下次黎食都有折,呢个价钱呢个质素完全冇投诉☺️

爱媛県蜜柑鲷:带有果香味嘅白身鱼
深海池鱼:又名池鱼王,系我平时都中意嘅一款👍🏻
帆立贝:大粒又新鲜😀
牧丹虾:口感软糯带有鲜味

纹甲鱿鱼:刨咗乌鱼子喺面,几特别
金目鲷:平时会有火炙,今次冇火炙反而食得出多啲佢本身嘅味道

梭子鱼:配咗些少芝麻
银鳕鱼bb,配上柚子胡椒,能够中和返鱼嘅油脂感❤️

赤身酱油渍:软滑且带有少少铁酸味好正❤️
中拖罗:鱼油香又肥美,大爱🤤
马粪海胆:入口即溶,而且够甜🥰
赤身酱油渍
中拖罗