2018-02-23
今晚BOOK左食OYSTER COVE,餐厅格局好似法国既小店,好有气氛架。新鲜既海鲜系呢个玻璃雪柜,仲见到D龙虾系度郁黎郁去海鲜拼盘1)自选海鲜拼盘,无理由唔拣蚝,今日推介咗四款,分别有Honey Point,Pousse en Claire,Majestic,Gillardeau。由右至左,已经帮我排好次序,有淡味食到浓味。最特别系Pousse en Claire,肉质鲜脆同埋有回甘味。2) 西班牙红虾虾肉鲜甜,但系最好味就系虾头,一啖啜落去全部都系虾膏3) 象拔蚌,带子本身已经期望呢两种海鲜都应该好有独特嘅鲜味,稳阵之选4) 海胆即开海胆,鲜甜就一定架啦,独有嘅creamy质感,识食就系成个咁食。白酒煮青口用咗BB青口,俾平时嘅青口仲嫩啲,一啖一只。个汁好清甜,当汤饮都得焗黑毛猪扒猪扒上面系松露酱,上台已经阵阵松露香味,猪排充满油香,下面嘅沙律菜先系精华,索晒猪油同埋松露酱松露蟹肉意大利饭锡纸装著上台,打开好惊喜,有松露香之余,竟然有咁多蟹膏! 食落啖啖蟹肉,原来已经同啲饭混为一体。咪睇佢咁的骰,食落系好够饱架......
新鲜既海鲜系呢个玻璃雪柜,仲见到D龙虾系度郁黎郁去
海鲜拼盘
2) 西班牙红虾
虾肉鲜甜,但系最好味就系虾头,一啖啜落去全部都系虾膏
3) 象拔蚌,带子
本身已经期望呢两种海鲜都应该好有独特嘅鲜味,稳阵之选
4) 海胆
白酒煮青口