2024-09-10 61 浏览
喺旺角行完街行咗去油麻地地铁站准备走,但JJ话好肚饿,想食间舒服啲嘅冰室,见到地铁站旁有间两层楼高既冰室,上下层都可以堂食,地下有卖新鲜出炉既面包蛋挞,JJ一坐低就话要蛋挞😂见到隔离碟炒野好香,所以我最后拣左xo酱猪扒炒一丁,一黎到已经好香xo 酱味,大赞好够获气炒得几好,唔会太淋太硬唔会好油同好湿,猪扒咬落嫰滑👏🏻爸爸对港式铁板餐有独特情意结,叫左蒜蓉汁西冷配意粉,治愈既JarJar声,西冷煎得刚好,火候控制好好。JJ叫左炸鸡髀🍗 大只到JJ哗一声,皮脆薄肉多汁。配上红豆冰,super yummy 😋 甜品我地叫左蛋挞同柠檬挞,酥皮蛋挞卖相饱满,蛋黄颜色赤黄🟡 酥皮层次分明且边皮均匀;饼底烘得恰到好处,火力足够令它的口感蓬松而有烘焙过的牛油香味,还充满蛋香。🍋 柠檬挞有著鲜黄晶莹的内馅,特别吸引人,味道酸甜,连不爱吃甜的人亦对它着迷😉