🌸招牌寿喜烧二人套餐🌸 $548呢个餐系超级多嘢食!🥩招牌关西风寿喜烧其实我之前去日本都未食过呢种薄烧嘅寿喜烧🥹不过今次喺香港终于食到~呢个寿喜烧套餐包括嘅肉肉有:茶美豚、美国极黑牛颈脊、岩手县和牛 和牛嘅部份油花分布得好均匀,而且店员会用牛油帮你烧到啱啱好,唔会过分生,亦都唔会过分熟🥰食落劲牛香油香味,而且入口即化😍加埋蛋汁一齐食个口感极香滑而寿喜烧个汁都好正宗关西风,都系用咗酱油、砂糖、味醂去调味~所以味道呢系偏甜嘅🥗日式蔬菜拼盘之后就会加啲水落个锅度煮埋啲蔬菜,咁啲蔬菜就完全索晒啲汤汁嘅味,所以甜甜地超级入味~🖤黑松露炖饭食到咁上下差唔多嘅时候,店员就会加埋侧边碗黑松露饭落去,将佢整做一个Risotto🥘 成个Risotto系又有黑松露香,又劲重芝士味同埋cream and butter味😈 成件事真系劲邪恶🤣啲饭仲要拉到丝! 不过我哋就嫌个寿喜烧汁加埋落啲饭都系偏甜,所以就要求咗店员帮我哋再加啲水去令到个味道平均啲~ 寿喜烧risotto都几特别🧀芝士烧蚝本身呢一个系串烧拼盘嚟~但由今日开始就会变咗芝士烧蚝~我自己觉得啲蚝都几多好新鲜好肥美,都几大只~虽然芝士汁就稀咗少少,但系
🌸招牌寿喜烧二人套餐🌸 $548
呢个餐系超级多嘢食!

🥩招牌关西风寿喜烧

🥗日式蔬菜拼盘

🖤黑松露炖饭

🧀芝士烧蚝
本身呢一个系串烧拼盘嚟~但由今日开始就会变咗芝士烧蚝~我自己觉得啲蚝都几多好新鲜好肥美,都几大只~虽然芝士汁就稀咗少少,但系个蚝都好重芝士味嘅,所以都唔错~😚

自选小食两款
- 💛明太子玉子烧

- 🔥 烧牛舌 +$30

个明太子玉子烧都值得试~虽然入面并唔系流心芝士或者明太子酱,但成嚿玉子烧个味道都好重明太子味,我个人觉得好唔错😋

而烧牛舌都烧得好有炭火香味,而且牛舌嘅肉质系唔会太柴或者太韧,而且佢配上一个好特别嘅墨西哥辣汁,味道系有啲似Tobacco,食落都几醒胃😆

我真系觉得呢个套餐系超级抵食!CP值超高!因为我同我朋友两个人系觉得多到都食唔晒呀~ 而且佢个装修系劲Igable~ 劲似一啲靓嘅机舖咁样😍而且系有真嘅以前嘅游戏机喺入边~ 要影到完美Y2K风嘅相绝对冇难度🥰📸
2024-11-25
午餐