2018-11-30
今日星期五,同左一大班同事搭一个站地铁去海洋公园站食lunch庆祝happy friday。上网见到呢间餐厅食评几好,于是就早两日book枱黎试下。餐厅好大,分开左bar同埋main dining area,下次放工可以近近地黎呢度happy hour㖞餐厅好大,我地八个人坐sofa位,枱同枱之间好阔落,整体感觉良好。由于我同另一个同事唔想叫set lunch,于是叫左几个𩠌share,而其他人就选择左set lunch,包括有自助沙律吧,自选主菜同埋甜品,份量都唔细。沙律吧好多野食,有冻肉,沙律,芝士同埋汤等等。今日嘅汤系南瓜汤,我试左一啖,好香浓。我同同事就叫左个crab cake,好多地方都会炸,呢度就唔系,而且蟹肉鲜甜,必食!Beer Battered Prawn 好白脆New York Cheese, 唔食甜品嘅我竟然成个食哂真系好滑,唔会太滞,味道一流。另外叫左个New York Strip,肉味浓郁,不过唔记得左影相。下次一于叫多d人黎食晚餐。
沙律吧
Beer Battered Prawn 好白脆
下次一于叫多d人黎食晚餐。