2023-07-07
好耐没有嚟station 3朝圣,有D挂住,今天卜咗吃午餐。大约1点到达餐厅,已经坐满一半人客,餐厅布置简单为主同好光猛。原来午市有几款套餐选择,于是order 咗一个烟三文鱼蘑菇忌廉烩阔条面加38元包田园沙律同蛋糕1件,海鲜拼盘,日式饺子,饮品叫咗西班牙雪糕咖啡走奶/焦糖朱古力。田园沙律,配上美味芝麻酱,超好味,沙律菜超级新鲜👍👍👍海鲜拼盘有五种唔同嘅炸物,有带子/蟹钳/虾/蚝/鱼手指,大致上都好食,可惜粉浆略嫌厚左些。烟三文鱼蘑菇烩阔条面,烟三文鱼好鲜甜,加上浓郁蘑菇,面条感觉好烟韧,初睇以为好细碟,其实分量都唔少,抵食🥳日式饺子,卖相唔错,一碟有6只,咬落好juice 😋👇甜品系朱古力芝士蛋糕,好软绵不太甜,好好食😋西班牙雪糕咖啡走奶,见到个名咁特别当然要试下,哗哗哗!店员送上饮品时见到雪糕球超大个放在杯口,填到满满,好震撼,雪糕混合西班牙咖啡,感觉好特别好好饮,真心好饮又唔会令到咖啡味失色,真心推介🥳🥳🥳反观焦糖朱古力就失色好多,虽然打咗好多cream,反而饮落去觉得有啲腻,感觉一般。
原来午市有几款套餐选择,
田园沙律,配上美味芝麻酱,超好味,沙律菜超级新鲜👍👍👍
日式饺子,卖相唔错,一碟有6只,咬落好juice 😋
👇
甜品系朱古力芝士蛋糕,好软绵
不太甜,好好食😋