2024-05-10
Itamomo餐厅,系我同事极力推荐嘅地方,佢话好食又抵食。原来呢间餐厅有好多分店,刚好有一间喺我屋企附近,所以今日收工后我就去试吓。收工嘅时候正值下午茶时间,我当然选择咗茶餐来试!首先,讲吓餐厅环境,地方宽敞,装修雅致,坐得好舒服。员工友善,一坐低就即刻送上一杯水同埋餐牌,服务一流。茶餐方面,我拣咗龙虾汤通粉、汉堡扒温泉蛋,仲有蒜蓉多士,饮品就系冻柠檬茶。通粉煮得刚好,唔会太腍,汤底味道香浓,加咗少少胡椒粉,微辣好味👍。不过,温泉蛋整得有啲过熟,有少少失色。蒜蓉多士烤得香脆,用咗厚切嘅方包,口感更佳。冻柠檬茶用咗柠檬汁代替柠檬片,我个人比较钟意有柠檬片嘅。总括来讲,食物同用餐体验都令我好满意,而且价钱只系40元,真系物超所值,经过今次嘅用餐体验,我相信呢间餐厅已经成为我其中一间常去嘅饭堂。