2016-10-09
🍃🍃🍃秋风起,岩哂一班人打边炉!入座后,店员贴心奉上调味料,有葱、辣椒、蒜蓉等等...想点混酱就点混酱超爱聚一醉醉鸡汤底,一食难忘❣️鸡只混入杞子&药材材料,再浸入花雕酒中,非常入味。爱其酒香,爱其鸡肉滑嫩,好味又养生,绝对无懈可击!💯火锅嘅配料...点选了鹿儿岛豚肉、鲜虾云吞、手打鲜虾滑,全部都高质又好味!三款配料各有特色,都好值得order!鹿儿岛豚肉($98)脂肪同肉嘅比例分布平均,入口充满油脂香味,但又唔会好油腻!😋鲜虾云吞($58)非常有惊喜,内藏原只鲜虾,真材实料,爽口鲜味!👍🏻👍🏻👍🏻手打鲜虾滑($78)绝对系必食之选❣️鲜虾滑弹性丰富,爽口鲜甜,而且加入左蟹籽,食落脆卜卜,口感更丰富!小食都唔错,炸鸡卷即叫即炸,新鲜热辣辣,香脆惹味店员向我哋推介自家制既竹蔗茅根水($38),的确系冇介绍错味道唔会好甜又足料,打边炉岩哂!
火锅嘅配料...点选了鹿儿岛豚肉、鲜虾云吞、手打鲜虾滑,全部都高质又好味!三款配料各有特色,都好值得order! 鹿儿岛豚肉($98)脂肪同肉嘅比例分布平均,入口充满油脂香味,但又唔会好油腻!😋 鲜虾云吞($58)非常有惊喜,内藏原只鲜虾,真材实料,爽口鲜味!👍🏻👍🏻👍🏻 手打鲜虾滑($78)绝对系必食之选❣️鲜虾滑弹性丰富,爽口鲜甜,而且加入左蟹籽,食落脆卜卜,口感更丰富! 小食都唔错, 炸鸡卷即叫即炸,新鲜热辣辣,香脆惹味 店员向我哋推介自家制既竹蔗茅根水($38),的确系冇介绍错味道唔会好甜又足料,打边炉岩哂!