2021-10-08 568 浏览
【#肥波西餐系列】🎈生日当晚肥成原本book左间超贵嘅餐厅,但我唔想食咁贵,所以迫佢改左食间平啲嘅黄店😂🎈小店位于何文田梭桠道,沙田都有分店架!佢地主打系食牛扒,Menu上面嘅选择唔多,只有5款,3款系牛,1款系猪另一款就系burger🍔lunch已经食左burger嘅关系,所以我地拣左2款牛试下💛🥢Today’s guest chef flat iron🥢 USDA Prime 390-day grain fed flat iron (medium)🎈我点𠮶款其实系是日精选,配粟米汁,熟度系无得拣嘅。本身我都担心会唔会好老,但系食完就知系唔会嘅!牛扒上台时已经切好,肉仍然系淡淡嘅粉红色,咬落去就会发现好嫩,唔会煎到好干。粟米汁第一次试,配搭都几新颖,但又唔会好突兀👍🏻🎈另一款系Prime,店员介绍时话即系等于美国版和牛,medium suggested👍🏻呢款简单唔使配酱汁已经好好食,我地都系钟意点少少海盐多过酱汁😂肉质一样好嫰,火候控制得几好,上台时唔会由5成变左7成😂😂肉味相比起第一款重啲,肥成比较钟意呢款多啲💛🎈呢度嘅薯条🍟系可以refill架!店员系入座时就会预先问定帮我地先
【#肥波西餐系列】

🥢Today’s guest chef flat iron

🎈呢度嘅薯条🍟系可以refill架!店员系入座时就会预先问定帮我地先落两份薯条好唔好,超有礼貌💛薯条仲要系黑松露薯条,唔系薯条点黑松露酱呀‼️呢度嘅薯条系幼身嘅薯条,黑松露味浓👍🏻不过之后仲有蛋糕食,所以我地无refill了。

🎈值得一提嘅系呢度嘅service超好,店员好细心为我地讲解menu,而且亦都好主动问我地会唔会想refill薯条🍟虽然menu唔多选择,但系性价比高,而且好适合肥波呢啲有选择困难症嘅人,唔使拣咁耐丫嘛😂

📍Top Blade Steak Lab
📍何文田梭桠道4A号荣英大厦地舖