2023-11-05 86 浏览
今日喺元朗YOHO MALL入面揾到一间抵食嘅餐厅,一人晚市套餐$200有找,晚餐好丰富,包括左餐汤、餐饮、前菜、小食、主菜同甜品。我两个人一共叫咗两个晚餐,小食拣咗炸牛肉薯饼、炸生蚝。炸物做得非常好,热辣辣,即叫即整,好新鲜,脆卜卜。每个餐都有一碗蒸水蛋,好滑好好味。主菜我拣咗烧猪颈肉、白汁煮三文鱼。两个主菜都好好食,三文鱼肉质好滑,配上白汁送饭一流。烧猪颈肉火炉刚刚好,唔会好干身,猪颈肉爽爽地琳琳地,加咗调味,好正,极力推介。饮品方面,有好多特饮可以选择,到水果茶系唔使加钱嘅,所以我哋拣咗。之后就系甜品,拣咗阿华田雪糕新地,同埋阿华田雪糕筒。阿华田雪糕系最惊喜嘅,因为真系好香浓,好幼滑,好好味。