2024-04-17
1902 浏览
酸菜鱼食得多,米芝莲推介嘅酸菜鱼你又食过未?😎 呢间姚姚酸菜鱼,唔止酸菜鱼出色,麻辣香锅都非常正😋 最近仲推出一个神仙套餐😃 有埋北京烤鸭🤩🤩 即刻试吓质素如何😌今次去青衣城分店,同其他分店一样都系贯彻Tiffany Blue主调,环境非常舒服🥰 🌟神仙套餐 $338-姚姚酸菜鱼(精装版)-北京烤鸭 (半只)-川味鸭架只可以话呢个价钱实在太超值😌 平时出面食半只片皮鸭都唔止呢个价🤩🐠首先讲讲个酸菜鱼先,呢度用嘅系新鲜鲈鱼,份量好足,鱼肉爽滑😃 酸菜亦都唔系死喊𠮶种,令人越食越想食😌 呢个汤系集齐咗麻辣香酸,非常出色😍🦆北京烤鸭上枱卖相已经冇得输😍 鸭皮片得好靓,好工整🤩 选用嘅鸭唔算系好瘦𠮶种,有少少脂肪,增加油香味👏 其他烤鸭嘅配菜都非常唔错,质素完全唔输坊间专食北京填鸭嘅专门店🫶🏻🦆最后仲有一碟炒鸭架,用川味酱炒嘅特别惹味,唔会过咸,又唔会太辣,正👏🌟麻辣香锅商务午市套餐 $138又系劲抵食😎 一个套餐包一款麻辣香锅,是日滋味小食、头抽时蔬、白饭,加钱仲可以再配搭其他小菜🫶🏻 我哋拣咗鲜虾麻辣香锅,拣咗中麻中辣🥰 最钟意佢嘅配菜相当丰富,有莴笋、豆干条、椰菜花等等蔬菜,又麻又辣又够
🌟神仙套餐 $338
-姚姚酸菜鱼(精装版)
-北京烤鸭 (半只)
-川味鸭架
🌟麻辣香锅商务午市套餐 $138
又系劲抵食😎 一个套餐包一款麻辣香锅,是日滋味小食、头抽时蔬、白饭,加钱仲可以再配搭其他小菜🫶🏻 我哋拣咗鲜虾麻辣香锅,拣咗中麻中辣🥰 最钟意佢嘅配菜相当丰富,有莴笋、豆干条、椰菜花等等蔬菜,又麻又辣又够香相当过瘾😌
🌟红豆乌龙冰粉$38
以前食过呢度嘅冰粉觉得好正,今次梗系要再嚟试啦😍 食完啲麻辣嘢食返呢碗透心凉嘅冰粉真系一流🫶🏻 碗冰粉配料亦都好足,最钟意佢啲青提子干同埋果仁碎,连冰粉一齐食口感劲丰富🥰
非常满意嘅一餐,有鱼有鸭仲有干锅,估唔到价钱咁抵食又好味,真系唔使返大陆食啦😂😂