2020-07-25 392 浏览
呢间同路人开嘅台湾店经常大排长龙,我去嘅时候仲有得做晚市,约六点到可直入,食物质素唔错,而且几抵食。🍽牛腱牛肋条面:朋友唔钟意食牛筋所以拣左呢款,汤可以拣川味红烧或麻辣,我地拣左前者,辣味比较明显,面质系粗面,好处系口感烟韧,但就无咁索汤,牛腱纹路好靓,肉味浓而且好淋,非常好食,牛肋条就韧左少少。🍽卤肉饭 (小):虽然话系细份,但两个女仔分都够食。卤肉煮到好淋,半肥瘦,个汁捞饭一流,大推!🍽切豆干(小)/甜不辣(小)/烫青菜:另外叫左几个小食,第一次食甜不辣,味道似鱼饼,口感就似扁身嘅韩式年糕粉粉地,其他就系平时食开嘅味道,烫青菜配卤肉汁,份量都唔少。P.S. 门外写明疫情关系,用膳时间最多40分钟,但食餐饭40分钟真系有啲勉强,会唔会改善下店面嘅间隔更有用呢?当日我地两人获安排坐四人枱,中间无间隔(利申长枱有嘅),食到一半有人搭枱,店员竟然叫我地改为打横坐(即系对住陌生人食饭),最后梗系无人听佢讲啦。

🍽牛腱牛肋条面:
牛腱牛肋条面