2024-08-12
上回讲到系铜锣湾希慎广场食到个唔好味嘅酸菜鱼🤷🏻♀️,于是谂住去麻辣风云食,点知竟然执咗笠🥸,揾揾吓Openrice竟然发现铜锣湾广场一期开咗间台湾嘅酸菜鱼,于是就去食,星期六嘅午市时间出奇地冇咩人,座位都相当阔落😀❣️总长酸菜鱼(中 2-3人) $228份量相当大,汤底够酸同辣,鱼肉超滑,仲有好多唔同嘅配料,好似酸菜、云耳、腐皮、金菇同寛粉嘅材料,相当足料😋,味道亦相当有惊喜🤓❣️高雄甜不辣 $28甜不辣烟烟韧韧,新鲜炸起,十分脆身🫢,加上调味粉,真系食唔停口😆❣️浪子咸酥鸡 $35咸酥鸡新鲜炸起,粉浆好薄,鸡肉仲保留肉汁,调味粉同甜不辣系一样嘅,系略嫌有少少油,炸得唔够干身😆❣️柠檬红茶 $18❣️冬瓜柠檬 $18饮品正常发挥,够大杯,但甜度同冰度都冇得拣🤷🏻♀️,佢哋就有个优惠,只要Openrice收藏佢哋嘅餐厅,就可以每人免费饮一杯嘢饮🤪,我哋就冇要到,要咗甜品嘅优惠🤓❣️红豆仙草 $28只要喺社交平台打卡,就会免费送一客甜品,拣咗红豆仙草,份量有啲少,味道还可以😌,解辣一流🤪🏦是次消费总额 $360(人均消费 $180) 🍴须加一服务费👅好味度:8.5(10分满分)酸菜鱼味道有惊喜
❣️总长酸菜鱼(中 2-3人) $228
❣️高雄甜不辣 $28
❣️浪子咸酥鸡 $35
❣️柠檬红茶 $18
❣️冬瓜柠檬 $18
❣️红豆仙草 $28
🏦是次消费总额 $360(人均消费 $180)
🍴须加一服务费
👅好味度:8.5(10分满分)
酸菜鱼味道有惊喜,炸物都唔错,见到餐牌都有相当多嘅味道选择😆,出呢篇食评之前已经食咗两次🤓,如果想食酸菜鱼,嚟铜锣湾呢间系唔错嘅选择😗