2017-05-13 237 浏览
话说长发街市装修完毕,除咗翻新咗个街市外,仲开咗好多间小食店,好似话领展想塑造青衣夜市㖞… 喺众多小食店内亦开咗呢间茶餐厅。其实金龙泉开张至今食过三、四次,虽然每次都系黎食下午茶,但都可以写少少介绍一下。金龙泉嘅下午茶系每日下午两点至六点供应,食咗几次都系叫烧味,叫过烧鸭米(要鸭胸)、叉烧河、叉烧赖,加杯热饮一共$30。有时食叉烧最惊就系得个甜字,但呢间的叉烧唔会过甜,啲肉质都好柔软同肥瘦得宜。份量喺下午茶餐黎讲都算大碗,配菜果两条菜心几腍,汤底有韭黄味,唔系普通料。好喇,讲完食物质素喇,改嚟讲下间餐厅主要问题,其实系先天性问题…入金龙泉食野好似入咗黑洞咁,因为收唔到电话讯号。就算有一次我坐个收银侧边都只系收到一格咁大把,更加唔好讲话用黎上网。虽然餐厅有两部大电视,入去食完出黎又唔洗成个钟,但现代人有边个唔上网?总言之餐厅老板要谂一谂计揾啲专家解一解决呢个问题。

2017-04-07
用餐时段