2019-08-27
🐾老川皇🐾想食川菜好耐,酸菜鱼水煮鱼都系我最爱😍今次就近近地去左旺角嘅老川皇食啦!好耐之前已经食过二次,起旺角有2间分店嘅,一间起一楼,一间起地下,之前去食一楼个间重未串烧食,但今次食竟然有!所以都忍唔住叫反几串食!-🍴主食🍴🔺酸菜鱼🔺❤❤❤❤一整盘都系酸菜,汤底够唒酸,而且仲有阵辣味系喉咙徘徊,但系口是不感到辣的😂所以冇辣到辛苦既感觉,鱼就都多骨,但胜在新鲜👍🏻汤都饮左碗🙊-🔺手抓饼🔺❤❤❤手抓饼有配茄汁同沙律酱,我觉得沙律酱夹啲👍宜个要趁热食先好食🐵-🔺串烧🔺❤❤❤❤(娃娃菜,金针菇,鸡中翼,金菇肥牛,茄子)娃娃菜:有小小偏油,味道唔会太浓唔会太咸👍金针菇:金菇入晒味,本身重惊佢会好干,点知都唔会,值得一赞👍鸡中翼:有小小干左啲同过左火嘅感觉,但味道都可以的金菇肥牛:宜个系我觉得点整都好食的😂茄子:超超超多蒜蓉!劲正!本身想再叫多个但我实在太饱!食唔落了🙊-----------------评分(非专业,完全跟据个人口味☺)食物:8/10环境:8/10服务:8/10人均消费:$100-200
🍴主食🍴
🔺酸菜鱼🔺
❤❤❤❤
🔺手抓饼🔺
❤❤❤
🔺串烧🔺
❤❤❤❤
(娃娃菜,金针菇,鸡中翼,金菇肥牛,茄子)
娃娃菜:有小小偏油,味道唔会太浓唔会太咸👍
鸡中翼:有小小干左啲同过左火嘅感觉,但味道都可以的
金菇肥牛:宜个系我觉得点整都好食的😂
-----------------
评分(非专业,完全跟据个人口味☺)
食物:8/10
环境:8/10