2020-10-30
九份饱系我系香港食过最有台湾地道风味嘅餐厅,虽然地方细细,坐得可能会有少少迫,但系食物质素够高,值得一试。成间餐厅好有台湾嘅感觉,播住周杰伦当年嘅歌曲,店员上菜嘅时候仲会用台湾腔嘅国语讲野,即刻有成个人而家身处喺台湾嘅感觉。餐厅喺座位嘅间隔做得好足,每一台都有消毒搓手液提供,餐具都有好好咁样遮盖着。菜单有非常多选择而且全部都大件夹抵食红烧牛肉米粉个汤底真系好大浸牛肉味,非常之浓烈,仲好足料,米粉亦都好幼身,每块牛肉都好大件,一口就咬开,完全唔老。香酥鸡扒肉燥面呢款面个汤底都系好浓,面条亦都好弹牙,香酥鸡扒炸到金黄色,仲好大件,香口之余肉质仲好嫩滑,咬落重好Juicy添腐乳烫青菜本身唔知道碗面会有菜所以叫左碟青菜,估唔到都咁大碟蔬菜肉松手抓饼即叫即整热辣辣送咗上嚟,呢度其实都好大份,手抓饼入面包住咗好多种蔬菜,仲有蛋,小小外脆内软嘅感觉,配埋个酱汁一流芋圆仙草豆奶最后食埋个甜品,芋圆非常烟银,食到入面有馅,真材实料。两个人食一餐连埋甜品二百蚊唔洗,食物质素又高,真系抵到烂
菜单有非常多选择而且全部都大件夹抵食
红烧牛肉米粉
香酥鸡扒肉燥面
腐乳烫青菜
本身唔知道碗面会有菜所以叫左碟青菜,估唔到都咁大碟
蔬菜肉松手抓饼
芋圆仙草豆奶
最后食埋个甜品,芋圆非常烟银,食到入面有馅,真材实料。
两个人食一餐连埋甜品二百蚊唔洗,食物质素又高,真系抵到烂