2024-09-28 126 浏览
朋友介绍呢间泰国小店,话嘢食好味得来又够实惠,所以今晚决定去试吓,店员好热情,会介绍餐厅值得试嘅菜式,所以每一样都觉得好值得推介。虎虾冬荫功冬阴功汤用热锅上,下边仲有个蜡烛保持温度,酸度同辣度都啱啱好,仲有几只虎虾,每一只都弹牙多肉够新鲜,饮完一碗一碗,推介!青芒软壳蟹沙律呢款沙律系店员推介,软壳蟹份量好多,而且炸得好干身,唔会油淋淋食到好饱好滞咁,青芒果沙律系泰菜入边比较特色嘅一款,调味辣辣地好开胃!街边烧牛肉烧牛肉亦都系店员推介,简直要重点推介俾大家去试,份量多之余,烧得啱啱好,中间带点粉嫩,所以一啲都唔靭,再配搭埋特制嘅酱汁,简直令令味道更加升华!泰式炒通菜呢度有几款菜可以选择,亦都有几个口味可以选择,估唔到份量系咁多,性价比十足!饮品方面,餐厅有迎合香港人嘅口味,所以泰式奶茶嘅甜度唔会过甜,奶味重;而龙眼冰就够晒清爽,仲有粒粒嘅龙眼肉可以食,解腻一流!

虎虾冬荫功

青芒软壳蟹沙律