2021-10-26 820 浏览
今晚同只佬过海揾食,朋友话呢间好抵食又好味,所以过黎试一试佢。朋友话佢真心推介佢既大闸蟹,坚抵食,我呢D为食精梗系俾个机会试一试佢啦 !!黎到冇咩人,上到去就有位坐。款式唔算太多俾你选择,但足以选择困难,原因好简单,价钱好抵,好多样野都好想试。呢个系 "冰镇南非鲍鱼" $58/只 (2只起),呢个冷盘唔错,我睇相以为好细只,但黎到又还好。味道唔错,个酱汁有Wasabi,好开胃,个鲍鱼都好入味。重头戏,朋友推介,必食 $68 大闸蟹,宣传单张上写系四两。虽然我地落左唔够十分钟,就已经黎左9成既菜,我谂佢都系蒸定左,但唔紧要 ! 最重要系新唔新鲜!睇外貌佢系有四两,打开好开心呀 ~ 白膏都唔少,橙黄色既蟹膏好软滑,果然系对得起 68蚊 !!! 大澳生菜煲 $68,个份量都唔少,入面当然除左生菜之外,大澳当然系虾酱啦 ! 仲有D猪肉碎同虾米添 ~ 好惹味,又唔会过咸。再黎呢个我一坐底就话要试,半只片皮鸭又系好抵 $98,大概有12块左右。一放底已经好想食,个皮仲脆架 ! 呢个价钱同份量对于2人出街食饭,相对可以叫多几样野。呢个系八味豆腐粒 $58,我地见佢系小食,先谂住叫,点知...黎到份量

呢个系八味豆腐粒 $58,我地见佢系小食,先谂住叫,点知...黎到份量大到呢。哈哈哈 ~ 可能我地想像得太细,以为得半碟左右。豆腐个皮唔厚脆口,豆腐有豆味,呢个食食下会好漏,我用佢黎点蟹醋岩岩好 !

ANYWAY,呢餐食得好开心,好少何我地两个人可以叫咁多野,可能你地会觉得夸张,我地出街食饭都食得哂先会叫。但今餐有少少意外,哈哈 ! 就系食剩几粒豆腐,我地尽左力架喇!好味 ~ 会再 Encore!
2021-10-25
  • 京式片皮鸭