2023-01-16
天气又冻返,梗系去食辣辣川菜暖身。朋友带咗我去朗豪坊川庄食烤鱼。店舖装修得古色古香,地方宽敞,环境卫生,唔怪得深受年轻人喜爱。我哋两个女仔嗌酸菜泡椒烤鱼, 佢有江团鱼$328同埋海鲈鱼$288选择,江团鱼冇乜骨,所以就选择左佢。原条江团鱼放系酒精炉上, 大大条,鱼肉够厚身,一口一啖完全冇骨, 可以好放心咁样大啖大啖食👍👍👍。 酸菜泡椒呢个配搭真系好有层次,开头食嘅时候就酸菜嘅味道, 当啲泡椒泡喺酸菜汤入面嘅耐咗啲辣味就开始感觉到啦! 泡椒嘅辣度啱晒我哋啲嗜辣嘅人,好过瘾呀!🤩🤩🤩 我哋仲加咗三款配菜有牛肚、海带结同埋鲜腐竹, 每款配菜$25。🔎海带结大大只,有咬口,而且对身体好🔎牛肚切好晒一块块,浸过热汤再食,竟然好好食, 卤水味非常突出,又够淋,我大力推荐😋😋🔎鲜腐竹味道较清淡,索左啲酸菜汤更突显腐竹独有味道。值得一赞嘅系佢嘅茶,入面有玄米,菊花,冰糖、红枣,茶叶,茶味甘香,玄米味道可以清一清酸菜汤嘅酸味。
🔎海带结大大只,有咬口,而且对身体好
🔎鲜腐竹味道较清淡,索左啲酸菜汤更突显腐竹独有味道。