2018-11-24 892 浏览
元朗吃晚饭的小店多不胜数,真系有选择困难症,好彩我平日都有做下research,浩食冰室一直在我待食名单之内。我们一行4人,晚市7点15分到达,完全不用等位,8点后就陆续多客了。我地拣左特价4人餐 $588,包4位晚餐及4杯精美饮品,汤,小食。先黎左4个餐汤,意外地竟然系中汤,好彩都好好饮,有一碟开胃小菜麻辣云耳。餐A,选左咸猪手,size 都唔细,但人类的思考总是……感觉隔离枱果只大d,应该系错觉黎既。 我和朋友们都好喜欢食咸猪手,德国猪手既,大家评语一致通过,厘度只猪手系我地食过最好食既,佢层皮好薄好脆口,上枱热辣辣,最重要系切开后d肉系好滑,完全唔会干干硬硬,味道适中,唔会太咸,基本上唔驶点汁已经好好味,大厨真系超级抵赞。餐B,拣肉眼扒,要6成熟, 一上枱我朋友就急不及待切开,好明显系已经8至9成熟了,好嚡好硬,味道又唔算差既,要练下牙力餐C,㨂大虾西冷扒,我朋友又话要6成熟,我其实好想要5成熟。 到上枱……说好的大虾呢? 2只炸到变左虾干……西冷牛扒赶快切开……WoW,竟然系我暗暗希望的5成熟,软,稔,滑,囗感尚算不错,个人满意之选。 餐D,拣烧羊架,要8成熟。 因为我地放左十
先黎左4个餐汤,意外地
竟然系中汤,好彩都好好饮,有一碟开胃小菜麻辣云耳。

餐D,拣烧羊架,要8成熟。
因为我地放左十分钟后先切,放久了切开系完全熟
,好彩都算稔滑,有d羊酥味,味道也算合格,人类通病又黎了,见隔离枱左右羊架餐都系有3支羊架,我地系2支半,2支架再加半片羊肉叠在一起。

套餐4人包饮品4杯,6人包饮品6杯,同一款餐同一价格,4人就有点蚀底既感觉。 因为d特饮实在太好饮了,人类既贪念怨念又出左黎。

喷射咖啡~入面有两球咖啡冰,所以由头饮到尾都系原汁原味,咖啡属于浓味果只,岩我

另我朋友要左一杯减糖既,佢地都能配合需要,唔该唒!

鲜菠萝汁~真系鲜菠萝做,朋友话好饮。

红荳冰~入面有2粒紫薯糯米糍,好饮又多左口感。

店面唔算大,楼上也有座位。 店面光线足,略嫌枱细,挤迫感强烈。
其中有一位女员工服务出色有礼,谢谢。
埋单冇加一,绝对抵食。
2018-11-23
  • 喷射咖啡