2024-10-11
睇演唱会前去咗尖东食晚饭,见到呢间冰室个装修几靓就入咗去试吓,喺尖沙咀地区嚟讲,价钱唔算贵,$168就有一个小菜双人餐,包咗两杯饮品两个汤两个小菜同白饭,小菜嘅份量同大排档嘅都差唔多,所以系几抵食,今日我哋叫咗一个双人餐再加一个小菜,结果食到超饱🤣🤣红汤&中汤红汤系正常嘅西餐红汤,几重蕃茄味又有少少辣味,饮完系几开胃,而中汤就系猪骨西洋菜汤,感觉上红汤比较好饮红烧双腩煲小菜上枱时个煲热辣辣,仲有渣渣声,双腩系指烧肉同鱼腩,烧肉同炸鱼腩嘅皮仲有少许脆口,而煲底亦都有小白菜垫底菠萝咕噜肉咕噜肉嘅炸衣都几薄,而且每旧肉都有酸酸甜甜嘅汁,上枱嘅时候咕噜肉嘅外皮仲系脆口嘅,绝对系新鲜制作,而且酸汁嘅味道亦调校得啱啱好脆蚝饼脆蚝饼即系平时食开嘅煎蚝饼,蚝饼两边半煎炸得好香脆,蚝肉亦新鲜,而且份量都多,基本上每夹一啖仔都会有蚝肉嘅存在,再配埋鱼露,令蚝饼嘅嘅味道更丰富饮品(冻柠乐&红豆冰&热杏霜)冻柠乐同热杏霜都系正常野,而红豆冰嘅味道系几好,有大半杯都系红豆,红豆都煮到软腍,但仲系粒粒分明嘅状态,甜度亦适中,系一杯几好味嘅红豆冰
红汤&中汤
红烧双腩煲
菠萝咕噜肉
脆蚝饼
饮品(冻柠乐&红豆冰&热杏霜)