2022-09-14
一向都对🎐日式串烧居酒屋🎎情有独钟, 喺尖沙咀厚福街呢间楼上嘅🏮居酒屋虽然隐蔽但系CP值极高👍🏻餐厅嘅装修以木系水泥为主,🎐简约得嚟环境望落非常舒适,今次我坐bar枱位置仲可以望住师傅烧物🍢同开鱼🐟值得一赞系虽然呢到主要食串烧但系个通风抽气系统做得好好,舖头完全系冇油烟味,食完走𠮶时个身都唔会一阵烧烤味🔥每位客人一坐低都有碟前菜 $20/位 有腌渍蒜粒🧄鲣鱼汁茄子🍆同埋青瓜红萝卜醮面豉酱,好开胃🍣油甘鱼刺身 $78一碟4片,鱼生好新鲜,厚度亦岩岩好,冇筋鱼脂味重🍗月见鸡肉棒 $48个人推荐呢个必食嘅月见鸡肉棒,真系超好食,每口啖啖肉非常juicy, 个酱油甜甜地要加埋只日本生蛋黄味道浓郁🤤 🍖盐烧鸡翼 $32一串两只开边,鸡皮烧到脆口但仍保留到肉汁🍖明太子鸡翼 $28同样鸡皮烧得干身,入面包住好多明太子胀卜卜,明太子有少少辣辣地加埋啲鸡油好惹味🐔鸡皮 $28𩠌酒必点, 烧到劲脆,成串都好酥脆,好香口,鸡油味丰富🍢露笋猪肉卷 $38露荀用左露荀苗,唔会有筋又够甜👍🏻用薄猪肉片卷住一齐食口感清爽🍒荔枝豚肉卷 $32一串3粒, 中间包住成粒荔枝肉,一咬落去劲多果汁🤭 甜甜地酸酸地中和晒猪肉嘅
每位客人一坐低都有碟前菜 $20/位
有腌渍蒜粒🧄鲣鱼汁茄子🍆同埋青瓜红萝卜醮面豉酱,好开胃
🍣油甘鱼刺身 $78
一碟4片,鱼生好新鲜,厚度亦岩岩好,冇筋鱼脂味重
🍗月见鸡肉棒 $48
🍖盐烧鸡翼 $32
一串两只开边,鸡皮烧到脆口但仍保留到肉汁
🍖明太子鸡翼 $28
🐔鸡皮 $28
𩠌酒必点, 烧到劲脆,成串都好酥脆,好香口,鸡油味丰富
🍢露笋猪肉卷 $38
🍒荔枝豚肉卷 $32
一串3粒, 中间包住成粒荔枝肉,一咬落去劲多果汁🤭 甜甜地酸酸地中和晒猪肉嘅油脂
🥩五花腩 $32
两块厚切3层肉,肉质软淋肥瘦均匀,有咬口又唔会靭
🐟浦烧鳗鱼 $48
个浦汁咸咗少少甜咗少少,但个鱼好食冇腥味仲要一条骨刺都冇啖啖肉
🥠烧豆腐 $22
本身钟意食油扬所以叫咗呢个嚟试,点知呢个仲好食过油扬😆 有啲似食紧潮州炸豆腐嘅感觉,外干内湿湿有水份,外面有木鱼干提鲜,加埋烧汁一流
🍘日本芝士年糕 $28
亦系必点嘅,系我食过烧得最好嘅一块😳 个糯米滋外皮烧到金黄色脆口但系又keep住烟韧有咬口,一咬开中间嘅芝士仲系流心有拉丝,热辣辣真系好正,朋友本身话唔食最后仲争住食🤡
🍺 Sapporo $42/ 330ml
🍹 津轻苹果汁 $36
食咗咁多嘢仲食埋刺身饮埋酒最后都加埋一只系$6xx 🥳 重点系每样野师傅都好用心去烧,位置仲喺尖沙咀嚟讲,真心 好❕抵❗️食‼️