2024-01-29
今日总共六个人去咗试吓依间中菜,朋友之前试过一次话好抵食因为谂住食六点,所以五点几钟就用app去咗攞位,当时都仲有几多人喺出边等,兜咗一阵再返嚟食就啱啱好餐厅唔算好大,系开放式我哋六个人净系坐咗一张卡位其实有啲迫。鸡丝粉皮一开始望上去个颜色有啲夸张,粉皮系圆形版唔系一块既,但系啲酱汁好充足,捞匀晒都仲有好多我哋叫咗一只片皮鸭六个人,其实加埋其他𩠌都食唔晒三百几蚊好抵食切得几靓同埋都好多块一个套餐包咗两个嬷嬷皮同埋两个配料,如果大家一人放一啲其实都够因为想试埋其他嘢,所以叫咗半只花胶砂锅云吞鸡,云吞好大粒,都够晒我哋六个人食,云吞入边大部份都系肉,入边仲有半只鸡都煮得好淋,啲嘢大部份都份量充足,我哋一张枱差啲放唔晒叫咗个上汤娃娃菜,六个人分都分得到,唔会好少,味道就算系正常,冇乜特别唔记得咗依个炒饭叫咩名但系有啲普通,一人一碗细嘅其实都分得到。我哋唔小心,仲叫咗个普通云吞,呢个价钱都有八粒好抵食希望佢开张之后一路保持馅料都系同砂锅云吞鸡嘅差不多最后好疯狂,咁仲叫晒啲甜品,但系我哋晚市去嘅早轮已经冇拔丝系列,下次希望试到拔丝苹果或者地瓜!呢个系流心西米甜品攞到嚟啱啱炸起热辣辣食都几好,入面
最后好疯狂,咁仲叫晒啲甜品,但系我哋晚市去嘅早轮已经冇拔丝系列,下次希望试到拔丝苹果或者地瓜!呢个系流心西米甜品攞到嚟啱啱炸起热辣辣食都几好,入面系流心既
佢每款甜品都系要四件起,大家可以睇吓想试乜嘢,呢个就系炸鲜奶,鲜奶唔会话太少,亦都唔会太甜
我哋仲叫咗黑糖糍粑,朋友觉得加拿黑糖有啲甜,我觉得混埋一齐就啱啱好,但系如果食多个一件就会有啲漏,建议系多人分享会比较好