2010-10-17
久违左一年,再次入去羊城食饭。不过今次唔系打边炉,而系食小菜。点都好,未试过佢小菜,今次终于可以试下啦。我地班同学好醒目,早入黎就唔使等位。炒四季豆呢个就普通啦,我觉得就淡左小小。不过四季豆好新鲜,算ok啦。椒盐豆腐呢个好食呀,个豆腐系炸过黎,所以系特别香既。而且用椒盐点黎食,个味道就更好啦。中式牛柳呢个唔系唔好食既,只系觉得个牛柳汁咸左小小。但个汁用黎送饭就好,而个牛柳都几好食,唔会太韧。都算唔错啦。西柠鸡味道还算不俗,个柠檬汁好酸。真系好开胃,而个鸡都唔错。肉唔算太鞋,都唔算太差既。粟米班块个汁好稠,咁样先似粟米班块。个份量都几多,班块都几好味。同个汁好夹。咕噜肉又系另一道比较酸既菜式,个肉就韧左小小。不过个汁送饭真系一流架。椒盐鲜鱿呢个都算不赖,新鲜炸起真系劲好食。而且个粉唔厚,食到啖啖鱿鱼肉,真系无叫错架。沙姜鸡呢个无乜点食,但同学都话味道唔错,好有鸡味。其实今次都唔系好贵,因为呀sir有津贴。所以一人都系50几蚊到,真系好抵食。
食,个味道就更好啦。
好,而个牛柳都几好食,唔会太韧。都算唔错啦。
算太鞋,都唔算太差既。
汁好夹。
流架。
鱼肉,真系无叫错架。
沙姜鸡呢个无乜点食,但同学都话味道唔错,好有鸡味。
食。