2023-05-20 130 浏览
三代目 (愉景新城)荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1064-1065号舖成日出黎荃湾都系市中心个几个商场活动,真系比较少过黎愉景新城,今日突然想过黎呢边行下,原来都开左好多新铺头,而且餐厅既选择都好多呀,行到累累地我地就入左黎呢间<三代目>医肚啦。。餐厅系分左几个铺位,我地晚市大约7点半黎到已经差唔多满座啦,相信质素一定有保证薯仔沙律首先上台既就系薯仔沙律,虽然份量唔算太多,但系都几足料,有青瓜丝,蟹柳丝同埋薯仔混埋一齐,呢个配搭都几match大蚬味噌煮大蚬本身都好新鲜,以味噌煮呢个烹调方式最能够突显鲜味,除左可以食到蚬肉之外,大家仲可以品尝埋鲜甜既味噌汤烧豚梅肉拉面拉面既汤底非常浓郁,试得出系冇用味精淆制,而烧豚肉脂肪比例分布平均,而且几厚切食落口感一流,再加埋只开边既流心蛋,绝对系一碗完美既拉面盐烧牛舌丼牛舌以盐烧嘅方式烹调系最惹味既,估唔到份量系多到铺满晒成碗饭既表面,起码有成7~8块,非常抵食呀炸鸡软骨即叫即炸既鸡软骨,上台既时候仲热辣辣,食落十分香脆,虽然系好热气但都忍唔到口啦,一粒接一粒,真系食到停唔到口呀雪芝蜜桃乌龙/朱古力爆脆呢个位系最惊喜架,平
三代目 (愉景新城)

薯仔沙律

大蚬味噌煮

烧豚梅肉拉面

盐烧牛舌丼

炸鸡软骨

雪芝蜜桃乌龙/朱古力爆脆
呢个位系最惊喜架,平时食日本嘢主要都系饮热茶或者清酒,但估唔到呢到仲可以点台式饮品,非常多元化,可以迎合到唔同客人既需要,值得一赞