2022-04-05
黎到炮台山后街, 其实食店比大街更加多元化。 今次光顾既系位于后街 近油站位置既日式小店💛店舖位置唔算大 但人流相当多 可见人气都相当高。 店员安排左室外位置高枱, 自成一角都唔错 此外门面都相当日系 如安排内里位置相信更有去左日本既感觉今次order左2个午餐, 午餐可选择配乌冬或荞麦面,有热有冻 任君选择。 选择都相当多。 今次叫左「日式猪扒配冻荞麦面」($98) 及「他他酱日式炸鸡配热乌冬」($68) 。 比较意想不到既系 ,居然menu会有适合素食人士既选择 绝对系素食人士既福音 食物比想像中大份 张枱差啲摆唔落 首先介绍左日式猪扒配冻荞麦面, 日式猪扒份量非常大旧 仲要啖啖肉 啲肉超juicy 唔会炸到好干咁 同时配上沙律 卖相面相当吸引而他他酱日式炸鸡, 上枱𠮶下真心吓左一吓 痴线 咁鬼大份既 真系唔讲得笑, 啲炸鸡大旧得黎 又唔会全部都系粉, 同猪扒一样 都系超juicy 。 乌冬份量都相当大份 口感岩岩好 个汤底相信系以鲣鱼淆成 超浓既鲣鱼香味 个人值得$68既价钱绝对系抵食
日式猪扒配冻荞麦面
他他酱日式炸鸡配热乌冬