2021-08-25
呢间系铜锣湾离地铁站出口唔洗一分钟嘅日本餐厅,去开个头嘅朋友真系要去试试,平价而高质,仲唔洗加一!😚🍣海胆带子卷($68)一次过满足晒你三个愿望!🤤鲜甜海胆同带子配口感丰富嘅卷物,正正子~🍣火炙三文鱼腩&芝士火炙三文鱼腩寿司($12&$14)虽然刺身 size唔系好大,但有火炙嘅香味,加埋芝士更正,价钱唔贵先系重点!🍲牛肉野菜寿喜烧($88)牛肉都几多下,亦有娃娃菜、萝卜、粉丝、鸡蛋等等,个火系下面keep住热辣辣,配埋寿喜烧汤底非常夹。🍜黑蒜油猪软骨拉面($78)有两大旧猪软骨,非常入味。拉面软硬度适中,配埋非常香嘅黑蒜油汤底,非常唔错。🍤炸物什锦($62)有薯条、鸡软骨同紫薯饼,又系一次过满足晒你三个愿望!不过唔好摆太耐啊,冻咗就开始出油,会变到有啲腻架啦。🍧甜品拼盘($48)甜品拼盘入面包括有柚子蛋糕、tiramisu、牛奶布甸同埋雪糕。雪糕可以拣绿茶、朱古力同埋豆腐味,我地叫左豆腐味,都OK
🍣海胆带子卷($68)
🍣火炙三文鱼腩&芝士火炙三文鱼腩寿司($12&$14)
🍲牛肉野菜寿喜烧($88)
🍜黑蒜油猪软骨拉面($78)
🍤炸物什锦($62)
🍧甜品拼盘($48)