2023-09-14 81 浏览
荔枝角Makuma 日式咖啡店最近好hit! 佢嘅食物真系值得一试。首先,佢哋嘅酱烤饭团好特别,有三文鱼籽同吻仔鱼干。饭团入面嘅三文鱼籽鲜味十足,吻仔鱼干就香脆可口,同饭团一齐食真系好开胃。仲有,我试过佢哋嘅炙烧慢煮24小时日式叉烧同月见冷乌冬。叉烧肉嫩滑多汁,同埋加上冷乌冬同流心蛋,口感清爽又饱足。流心蛋嘅加入更加增加咗料理嘅层次感。我叫咗佢哋嘅酱油鲣鱼汤煮花胶同日本大根。汤嘅味道好鲜美,鲣鱼同酱油嘅浓郁口味好夹,再加上软腍嘅花胶同入味嘅日本大根,饮落去好温暖又满足。最后,我地嚟讲讲甜品啦。佢哋嘅焙茶蒟蒻兰王卷蛋真系一绝。蒟蒻兰王有浓郁嘅焙茶味,质感绵密又微甜。加埋软绵滑嘅卷蛋同焙茶嘅香气,真系好特别好好味。

首先,佢哋嘅酱烤饭团好特别,有三文鱼籽同吻仔鱼干。

加埋软绵滑嘅卷蛋同焙茶嘅香气,真系好特别好好味。