餐厅: 紅橋
资讯:

2019-05-07 413 浏览
之前食过西洋菜街果间红桥,味道唔错,今次经过另一间分店,见仲未满座,就再去食多次。主餐牌我地分别嗌左B同C。每个餐都配左个沙律同汤,我地都拣左白汤 (是日系粟米忌廉汤)。个汤系偏稀果种,但味道都够。烟鸭胸沙律不过不失,用黎垫下肚几好。蜜莎猪肋骨伴蛋包饭黎讲,个猪肋骨好大份,但肉味好似有D太重,反而蜜莎味唔够。蛋包饭就同之前食既一样,蛋够嫩滑饭够香。不过旧粟米仲瘦左D。黑醋蜜糖猪扒伴蛋包饭反而唔错,块猪扒好厚身,同埋系炸过既,面头淋既黑醋蜜糖汁好夹,同时又解滞,唔错。呢旧粟米又正常返。其实$80几蚊可以系太子食到有汤有前菜有主菜仲有野饮既西餐真系几乎冇,最紧要抵食得黎仲要有质素,CP值好高,抵我地成日黎帮衬既。
主餐牌
我地分别嗌左B同C。
蜜莎猪肋骨伴蛋包饭

2019-04-06