餐厅: Casa Lisboa Gastronomia Portuguesa
资讯:

2024-07-14 2375 浏览
今次试咗Casa Lisboa嘅6大经典菜式set,只系$388,真系好抵食!可惜我发现得太迟,个set好似就完。🍽面包,面包我已经好钟意,佢个自家制既酱好好食,一d 都唔腥🍽炸马介休球,里面嘅鱼肉算几多,够咸香,mix 埋软绵绵既薯蓉,外层炸得金黄酥脆但一d唔油🍽白酒蒜蚬,蚬肉肥美饱满,个汁都好香浓蒜同海鲜味,如果有面包剩可以用黎点面包🍽伊比利亚黑毛猪猪肋眼,酱汁酸辣开胃,肉质软淋🍽招牌焗鸭饭,厨师用鸭熬制浓郁嘅鸭汤煮饭,每粒饭都有浓郁嘅鸭香。而鸭肉就撕成丝,份量都好多,一d 都唔鞋,呢个饭相对浓味,不过都唔会过咸🍽葡式烤乳猪亦好出色,厨师选用优质嘅乳猪,焗到皮脆肉嫩,一点要点个酱汁同橙汁,咸咸酸酸好好食。配乳猪既饭就冇咁浓味同干身,配埋乳猪一齐食就冇咁油腻。🍽甜品方面,无限量嘅传统葡国甜品饼干朱古力蛋糕真系好正!呢款香浓绵密嘅饼干蛋糕有少少似tiramisu,同样有淡淡咖啡味。而且服务态度都超级好!友善、主动但唔打扰~

🍽伊比利亚黑毛猪猪肋眼,酱汁酸辣开胃,肉质软淋

而且服务态度都超级好!友善、主动但唔打扰~
  • 炸马介休球
  • 招牌焗鸭饭