2024-12-28 54 浏览
最近觉得天气冻咗,就约咗朋友去麻辣年华食个暖笠笠嘅鸡煲。今次拣咗佢哋嘅滋味鸡煲2人餐,真系一啱打边炉嘅天气!一嚟到就率先上咗海鲜拼盘同椰子鸡,首先会煲滚咗个椰子汤先,仲会有个闹钟,响咗之后就放啲椰子鸡落去。个椰子鸡啱啱好嘅嫩滑程度,加上椰子香气扑鼻,好鲜甜!海鲜盘都几足料,尤其系只大虾,肉质弹牙,配埋店家特制嘅酱汁,相当唔错串烧嚟讲,至尊红柳羊肉串绝对系我嘅心头好。啲羊肉腌得入味,香料味香劲,但又唔会盖过羊肉本身嘅鲜味。最紧要系冇膻味,就算平时唔食羊嘅都一定啱食。黑椒牛柳串就啱啱好咁嫩,黑椒香气十足,酱汁都入味,牛肉咬落去仲会爆汁。讲到金银蒜烤生蚝上面铺满金银蒜碎,个蒜香同蚝口感丰富,蒜蓉酥脆,蚝肉鲜嫩多汁,绝对可以再叫饮品方面,至尊水果茶啱啱好解腻,啲水果好新鲜,冇咁甜腻。青柠金桔苏打就清新提神,个酸香味够晒开胃,饮完完全清走个口甜。个餐性价比高,份量够晒两个人食,啲嘢又新鲜够味,最紧要系啲服务员态度好好,仲会不时过嚟睇吓个火,令成个食饭过程都好舒服。

2024-12-22
  • 椰子鸡煲