2024-12-11 353 浏览
前几日同朋友倾开计,大家都好想食韩国嘢,之后我就醒起西九龙中心间乐乐猪手都几好食,朋友话好想食埋炸鸡,所以就分头行事,一人去买一间。呢间炸鸡店有成七种口味咁多,而且套餐仲包一碗饭同一款饮品,性价比都几高。我地就叫咗两个餐试下,拣咗最经典嘅甜辣炸鸡同埋最邪恶嘅辣芝士炸鸡,而饭方面有两款,有卡邦尼饭同埋安东鸡饭,好贪心咁想试晒两款,就每样要咗一碗,饮品就以罐装饮品同埋纸包饮品为主。炸鸡即叫即炸,够晒热辣辣,一份有三件鸡,仲有两件年糕伴碟,入口皮脆肉嫩,而且仲系无骨啖啖肉,真系够晒满足,甜辣味辣度唔会好辣,想挑战味蕾就一定要试下辣芝士炸鸡!另外仲叫多咗半只芝士炸鸡,未食已经闻到阵阵芝士香气,成旧鸡都沾满芝士粉,味道咸香突出,食到停唔到口。卡邦尼饭同埋安东饭满满酱汁,配料都几充足,细细碗又唔会太饱。