2024-08-15 729 浏览
之前有返过大陆打边炉食呼拉圈牛肉火锅,估唔到原来香港依家都有!前几日食完呢间喺铜锣湾打边炉,觉得性价比都几高,几好食,最主要系佢坐得舒服!美银花胶鸡锅 ($298)我哋拣咗花胶鸡汤做汤底,有成只鸡喺入边,鸡汤嘅味道好浓郁,真心几好饮!饮落觉得充满骨胶原咁!特选牛圈 ($288)呢个真系几抵食,超级大份好啱打卡!牛嘅质素都唔错,七色丸 ($108)七粒唔同口味嘅墨鱼丸,食落去好新鲜弹牙。个人比较喜欢咸蛋黄,蟹籽!黄金鬼五马六 ($88)每旧油炸鬼都酿咗虾滑或者墨鱼滑,咸蛋黄味好重,系好食嘅,但系偏油,冇乜摆盘所以个卖相麻麻。桃花缘 ($88)成杯嘢饮最特别就系佢𠮶个烟球,味道唔错,饮落去似桃味乳酸饮品流星夜 ($88)呢杯嘅味道比较清淡,不过颜色嘅配搭真系几靓!用嚟打卡真系一流!Overall嚟讲餐厅都唔错,环境真系舒适,食物quality不错,个人真系几适合女仔过嚟打边炉。位同位坐得比较远,私隐度都算唔错。

美银花胶鸡锅 ($298)

特选牛圈 ($288)
呢个真系几抵食,超级大份好啱打卡!牛嘅质素都唔错,

七色丸 ($108)

黄金鬼五马六 ($88)

桃花缘 ($88)

流星夜 ($88)

• 美颜花胶鸡锅