2022-08-09
去到土瓜湾,6点左右见到入面几多人食紧野,都应该唔错wor🤔睇落环境又几吸引。就同fd入去试下 Hi Tea。睇睇manual,哇 都似西餐厅,野食选择多,卖相吸引眼球。落雨天湿湿,急不及待咁想叫个热辣辣嘅西汤饮下。友人提醒,原来牛扒餐 跟沙律 同埋 浓虾汤wor😋😋😋 好啦 咁贵dd食个谷饲牛扒5成熟,相信都唔失礼嘅。 难得系呢类餐厅有谷饲牛wor 应该再滑身香口d嘅先嚟左𠮶沙律菜同浓虾汤。到底浓虾汤有无落龙虾调味呢🤷🏿♂️唔理喇,入口真系好舒服。浓郁嘅虾甜,带出汤嘅creamy。汤身浓稠而不失细滑😀😀好正。味道可以比美高级餐厅嘅龙虾汤。(似乎佢仲有好多其他虾嘅食物🍲可以再试)铁板牛扒嚟到,好明显 真系5成熟,烹调控制得相当好呀。肉香又滑身。配菜系新鲜嘅翠玉瓜同玉米 有样👍嘅系我觉得d薯条垫底,但因为饱满,而无又干又硬。好味!朋友叫左个 香蒜 蚬肉意粉, 有酒香同埋蒜香嘅包裹, 令意粉味道有提升。佢话份量好十足, 啲蚬肉只只好饱满,计起都10只8只。