2023-08-20
中环打卡新地标✨之前路过见到个装修好靓以为啲嘢食好贵,但原来CP值几高我哋两个人叫左个Brunch每人只系$368劲多野食,而且食物质素唔错。成间店都系黄色嘅装修好啱过嚟打卡,同埋都坐得好舒服好啱同啲friend一齐食,只系二楼个冷气开得唔够大有啲热😂前菜Ham CroquettesPan Con TomatoPortuguese Clam StewOyster RockefellerCaesar Salad个蚬好清甜连佢个汁都好好饮😂个Ham都高质。是日餐汤南瓜汤好浓郁味道正常,见到隔篱枱加左$68龙虾汤比呢一个大碗啲。SIDESPadron PeppersRoasted Corn主菜每人可以拣一个主菜,我哋两个人叫咗以下两个。Salmón Al Horno三文鱼口感唔太柴好juicy个皮烧得好脆,蕃茄汁个味好浓郁,整体好夹。Seafood Pappardelle呢个意粉都系用咗蕃茄煮定系同个三文鱼系完全唔同味,呢个比较偏向蕃茄嘅酸味。甜品Basque CheesecakeMatcha Ice Cream芝士蛋糕普通不过不失,但系个抹茶雪糕好浓郁有少少抹茶嘅苦涩味。食左个Brunch
之前路过见到个装修好靓以为啲嘢食好贵,但原来CP值几高
前菜
Ham Croquettes
Pan Con Tomato
Portuguese Clam Stew
Oyster Rockefeller
Caesar Salad
个蚬好清甜连佢个汁都好好饮😂个Ham都高质。
是日餐汤
SIDES
Padron Peppers
Roasted Corn
主菜
每人可以拣一个主菜,我哋两个人叫咗以下两个。
Salmón Al Horno
Seafood Pappardelle
甜品
Basque Cheesecake
Matcha Ice Cream
芝士蛋糕普通不过不失,但系个抹茶雪糕好浓郁有少少抹茶嘅苦涩味。食左个Brunch每人$368劲多野食,而且食物质素唔错。
成间店都系黄色嘅装修好啱过嚟打卡,同埋都坐得好舒服好啱同啲friend一齐食,只系2楼个冷气开得唔够大有啲热😂