2011-09-13
话说阻住细佬有张HK$50现金券,于是就CALL齐人马,入屯门稻香,品尝下呢个十分之抵的御香百花皇席宴,星期一至四,HK$788半席,除开一个人才$130,真的抵到不得了..望望菜单,很丰富呢...御品烧味并盘-竟然,竟然,竟然....个叉烧好好味噃~~好耐都无食过好味的叉烧..你知啦,好味的叉烧,同好男人一样,真的可遇不可求架..其他烧味都算可以,真系好难得.-翠玉瓜鲜鱿象拔蚝,鲜鱿同蚝都几新鲜,爽身.GOOD!百花炸蟹球-个面满拪一粒粒的杏仁,钟意食觉得佢好香脆,容易热气的公关就觉得好热气苦心婆心的公关,就同老爷讲:你咁易热气,咬左个d杏仁走啦~老爷:嗯嗯...最后?老爷当然系食到一粒杏仁都无剩啦~~唉~再一次证明老人家=小朋友多宝鱼-好新鲜,好滑,当然咁既价钱,你唔好谂住系海鱼啦!酱王竹影烩鱼翅-十分难饮的羮,与生粉开水加竹苼无误,无味无道,为全晚最差的一味.南瓜饼-好香南瓜味,有咸蛋黄同鸡肉,个面煎到香香地,大家都觉得呢味𩠌好新奇,但好饱肚~花菇扣辽参-冬菇都唔细只,又入味,辽参细左少少,但都可以啦....荷叶饭,用鸡汤烩得好入味,比起好多高级酒楼一点都不失礼㖞~仲要黎个菠萝脆
望望菜单,很丰富呢...
其他烧味都算可以,真系好难得. -翠玉瓜鲜鱿象拔蚝,鲜鱿同蚝都几新鲜,爽身.GOOD! 百花炸蟹球-个面满拪一粒粒的杏仁,钟意食觉得佢好香脆,容易热气的公关就觉得好热气
苦心婆心的公关,就同老爷讲:你咁易热气,咬左个d杏仁走啦~
老爷:嗯嗯...
最后?老爷当然系食到一粒杏仁都无剩啦~~唉~
再一次证明老人家=小朋友 多宝鱼-好新鲜,好滑,当然咁既价钱,你唔好谂住系海鱼啦!
酱王竹影烩鱼翅-十分难饮的羮,与生粉开水加竹苼无误,无味无道,为全晚最差的一味. 南瓜饼-好香南瓜味,有咸蛋黄同鸡肉,个面煎到香香地,大家都觉得呢味𩠌好新奇,但好饱肚~ 花菇扣辽参-冬菇都唔细只,又入味,辽参细左少少,但都可以啦.... 荷叶饭,用鸡汤烩得好入味,比起好多高级 酒楼一点都不失礼㖞~ 仲要黎个菠萝脆子鸡(正宗靠痴?),竟然个皮脆卜卜,唔油,真系算好唔错,不过真系饱到喊..
玉盘艳素-冬瓜加菇,个瓜好稔身,好入味,正..
仲有水果盘..
呢个餐太多野食啦,继我话7个人份量比较合理,如果大家餐餐咁食法,好快变肥仔肥妹呀~~